Rovarhálók

A szúnyoghálók megakadályozzák a bogarak, rovarok, illetve a levegőben lévő nagyobb szennyeződések lakásba jutását, úgy hogy közben a szellőztetés is lehetővé válik. A szúnyogháló sötét szürke üvegszálas alapanyagból készül, hosszú élettartamú ellenáll az időjárásnak, a tartós erős napütésnek.

Fix keretes rovarhálók: Igény szerint készülhet műanyag vagy alumínium kerettel, egyedi méretezés szerint. A háló alapanyaga szürke üvegszálas háló. Felfogatása történhet kapcsokkal, csavarkötésekkel esetleg mágneses rögzítéssel. A műanyag keret színe lehet fehér vagy barna, az alumínium keret alapesetben fehér vagy barna ezen kívül RAL színskála szerint is választható.

Mozgatható, mobil hálók: A rolós szúnyoghálók könnyen kezelhető, kis helyigényű rugós hálók, melyek egy mozdulattal eltüntethetők. Lényege, hogy a rovarháló rúgó segítségével egy zárt tokrendszerbe feltekeredik. A szerkezet teljes egészében alumíniumból készül, üvegszálas háló felhasználásával.

Ajtóra, ablakra egyaránt alkalmazható. Ajtó esetében általában a vízszintes mozgatású az elterjedt. Kétszárnyú ajtók esetében a vízszintes nyitású dupla tokos kivitel alkalmazható, melyek az ajtó két széléről középre húzható és rögzíthető.