DOOR MASTER 3 wifi távirányító

Garázskapu vezérlése okostelefonról

Garázskapu vezérlése okostelefonról

DOOR MASTER 3 az internet hálózaton WIFI kapcsolattal működő korszerű kapunyitó, amely az alábbi funkciókra képes:

  • Kapuvezérlők indítása korlátlan távolságból, okostelefon alkalmazással, nyitás vagy zárás céljából 
  • Állapot információk átjelzése a mobil alkalmazásra „push notification” üzenetekkel (pl. NYITVA, ZÁRVA)
  • Nyitás és zárás folyamatának monitorozása a kapumotor vezérléséből, így szinkronizálva a kapu eredeti távirányítójához 

DOOR MASTER 3 távirányító kommunikációja az interneten történik, ezért a működés feltétele hogy mind a készülék mind pedig az alkalmazást futtató mobiltelefonok folyamatosan kapcsolódjanak az internetre. 
A kapcsolat és a kommunikáció AES-128 titkosítással rendelkezik.

Előnyei:

  • nincs extra költsége a jelzéseknek vagy a vezérlésnek (a meglévő interneten kommunikál WIFI kapcsolaton keresztül)
  • nincs extra távirányító
  • Korlátlan távolság, felhasználó és jelzésszám
  • nincs lejárt SIM
  • a felhasználók és aktivitásuk látható, akár mobilról (így név szerint) akár az eredeti távirányítóról vezérelték a kaput

Működése:

A PULOWARE telefonos mobilalkalmazással vezérelve az egységet, az a relé kimenetén 1 másodperces záró kontaktust ad ki majd visszatér nyitott alaphelyzetbe. Ez a kontaktus képes indítani bármely kapuvezérlő egységet.

A kapu helyzetének megfigyelése két féle képen történhet: a motor vezetékeit monitorozva vagy a végállás kapcsoló helyzete által. A MOTOR+ és MOTOR- bemenetek figyelik, hogy milyen irányba történik a kapu mozgása (nyitás vagy zárás) illetve mennyi ideig tart (pl. megakadás zárás közben). Ebből pontosan meghatározva a kapu zárt vagy nyitott állapotát. Amennyiben a vezérlés nem alkalmas arra, hogy a kapunyitó megfigyelje a motor vezérlését (pl. 230VAC a motor meghajtása) akkor az egység VÉGÁLLÁS KAPCSOLÓ bemenetei fogadják a külső véghelyzet érzékelőt.

Nyitás vagy zárás hatására a kapunyitó értesítést küld a felhasználói számára, így láthatóvá téve a garázskapu helyzetét és azt, hogy ki nyitotta vagy zárta a kaput.