Belső ajtó kiegészítők

Választható üvegtípusok:

Küszöbök:

Az ajtók alapfelszereltsége nem tartalmaz küszöböt. Az ajtólap és a padló között 1cm-es működési hézag található. Ennek a résnek megszüntetése céljából felár ellenében rendelhetők az alábbi küszöb típusok:

Automata küszöb:

Az automata küszöb az ajtólap alsó élébe bemart szerkezet, ami az ajtó becsukásakor "engedi le" az ajtólap és a padló közötti rést bezáró gumi profilt. Az automata küszöb az ajtólap alatti max. 14 mm-es ​hézag bezárására alkalmas. Legfontosabb jellemzője a hagyományos küszöbhöz képest, hogy akadálymentes 

átjárást biztosít. Az alkalmazott automata küszöbök rendkívül tartós 200 000 nyitásra tesztelt megbízható szerkezetek.

Alkalmazásával jelentősen növelhetjük az ajtó használati értékét: 

- Fokozott hanggátlás 

- Akadálymentes átjárást biztosít  

- Légáramlás csökken  

- Szagok terjedését megszünteti  

- Nem szűrődik át a fény az ajtó alatt  

- A rovarok útját elzárja

 

CPL küszöb:

Az ajtó szélességével megegyező, CPL borítással, 2mm-es ABS élzárással készült hasáb, ami elválasztja egymástól az ajtó által határolt két helyiség padlóburkolatait. A küszöbre rácsukódó ajtó jobb záródást eredményez, mint az egybefüggő padló felett záródó ajtó. A CPL küszöbök hosszméretet illetően túlméretes kivitelben kerülnek átadásra. A hosszméretre vágás a beépítő feladata.

 

Ajtóbetét típusok:

 
Papírrács:
 

Régóta alkalmazott és bevált ajtólap merevítési típus. A lemezelt ajtó családoknál leginkább jellemző. Méhsejt szerkezetének köszönhetően 

tökéletes tartást biztosít az ajtónak. Jellegéből adódóan az ajtó súlyát nem befolyásolja, ezáltal nem terheli a pántokat.

 

Furatolt faforgácslap betét:

Az ajtóval szemben támasztott magasabb elvárások esetén felár ellenében rendelhető. Nagy mértékben javítja a hanggátlást (küszöb együttes alkalmazásával érhető el a maximális hanggátlás). Alkalmazásával az ajtó fizikai ellenálló képessége megnövekszik. Kis felületen történ erős behatás estén sem deformálódik az ajtólap.

 

 

Szellőzőrács típusok:

 

Alumínium anyagú szellőzőrácsok: 

Fehér, alu, bronz, és arany színekben rendelhetők, esztétikus kivitelűek, kiválóan illeszkednek az ajtóinkhoz.
A szellőzőrács mérete: 400 x 60 mm

 

Műanyag szellőzőrácsok: 

Fehér, sötét- és világosbarna színekben rendelhetők, kedvező áruk miatt lehetnek vonzóak.

 

 

Tok típusok:

Átfogó (UTH) tok

Az átfogó tok mai kornak megfelelő építészeti technológiához igazodó praktikus és esztétikus tokrendszer. Utólag szerelhető ezért beépítése az épület átadása előtti utolsó fázisban történik. Ezen tokok beépítése a végleges padlóburkolatok elhelyezése után, sok esetben a festés előtt megtörténik. Az átfogó tokok nevében is benne van, hogy általában a falvastagsággal megegyező méretben készül.

Fő részei a tok magja és a borítások (fix és mobil) melyek az elhelyezési hézagot takarják. A borítások egyike kivehető (mobil) mely által a beépítéskor az elhelyezési hézaghoz hozzáférünk illetve állítható ezért az egyenetlen falvastagságból és függőből adódó pontatlanságokat korrigálni tudjuk. A tok ilyen jellegű állítási lehetősége max. 2cm.

Az átfogó tokok falcában gumitömítés csillapítja az ajtó csukódását. A tok szerkezeti kialakításának köszönhetően „táskás” pántokkal van szerelve mely a tok magjának külső a elhelyezési hézag felőli oldalán helyezkedik el. Dekor ajtóknál 2db a CPL és MDF ajtóknál 3db táskás pánt az alap felszereltség.

Geréb (blokk tok) tok

A legegyszerűbb klasszikus tok típus. Ez a tok rendszer is utólag szerelhető és itt az elhelyezési hézagot szegőlécek takarják. A szegőlécek rögzítése szögeléssel kivitelezhető ezért az átfogó tokhoz képest kevésbé esztétikus. A tok vastagsága 56 mm ezért a falkávát (fal éle) nem takarja tehát ott vakolt felület szükséges.

A falkávában bárhova tetszőlegesen beépíthető, ezért olyan helyeken alkalmazzák ahol speciális falkialakítás miatt az átfogó tok beépítése nehezen vagy nem kivitelezhető.