Műanyag ápolási tippek

Tippek, tanácsok

Műanyag ablak ápolási tippek

1. Távolítsa el a mész- és habarcs maradványokat

1. Távolítsa el a mész- és habarcs maradványokatÜgyeljen arra, hogy az ablakprofilon, üvegen és vasalaton ne maradjanak mész- vagy habarcsmaradványok. Ezek a profil vagy az üveg sérülését okozhatják, a vasalat pedig a megkötött szennyeződések miatt beragadhat.

 

 

 

2. Szellőztessen naponta többször

2. Szellőztessen naponta  többszörA beáramló hideg levegő csökkenti a helyiség nedvességtartalmát, így egészséges klímát biztosít. Elegendő mértékben szellőztesse lakását, lehetőleg naponta több ízben, mivel a 60% feletti relatív páratartalom penészképződéshez vezethet.

 

 

 

3. Ne használjon maró folyadékokat!

3.Ne használjon maró folyadékokat!Az ablaktok felülete legjobban finom tisztítószerrel tisztítható. Ne használjon semmilyen karcoló anyagot, nitrohígítót és benzint sem! A makacs szennyeződések eltávolítására speciális tisztítószer használata szükséges, amely a beszállítóknál vagy az ablakgyártóknál szerezhető be.

 

 

 

4. Az ablakot tisztítsa rendszeresen (kívülről)!

4. Az ablakot tisztítsa  rendszeresen (kívülről)!Az ablakok külső oldalát tisztítsa rendszeresen. A pollen, kátrány- vagy fémrészecskék a napsugárzás hatására beéghetnek az ablakba. A lerakódott réteg a későbbiekben nehezen távolítható el.

 

 

 

5. Olajozza a vasalatot!

5. Olajozza a vasalatot!Legalább évente egyszer olajozza meg a vasalatot, biztosítsa így annak tartósan könnyű működését.

 

 

 

6. Húzza meg a kilincseket!

6. Húzza meg a kilincseket!A meglazult kilincseket és fogantyúkat meg kell húzni. A csavarok a fogantyúk alatti takaró megemelésével és függőleges helyzetből vízszintesbe fordítással tehetők hozzáférhetővé.

 

 

 

7. Ápolja a tömítést!

7. Ápolja a tömítést!A tok tömítését félévente érdemes a tömítés ápolására szolgáló vagy más erre a célra alkalmas olyan anyaggal kezelni, mint pl. szilikonolaj (szaküzletek), hogy a tömítés megőrizze rugalmasságát és funkcionalitását. A sérült tömítést ki kell cserélni.

 

 

 

8. Tisztítsa a vízelvezető nyílásokat!

8. Tisztítsa a vízelvezető  nyílásokat!A megadott időközökben a tokprofilokon ellenőrizze a vízelvezető nyílásokat. A tisztaság a zökkenőmentes vízelvezetés alapfeltétele.